Bu ürünün yerine tercih edebileceğiniz ürünler
HER TÜR FİDAN VE SÜS BİTKİSİ TOPLU SATIŞIMIZ VARDIR
Özellikle ülkemizde bulunan türü ise ?verbana officinalis? denilen 30 ya da 80 santimetre boyunda, bir ya da birçok yıllık otsu bir bitkidir. Otsu kısmında ve kökünde glikozit, tanen ve acı bir madde bulundurur. Türkiye?de en çok Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Ege bölgesinde rastlanmaktadır.
Mine çiçeği; genelde deniz, akarsu ve göl etrafını sever. Güneşi bol alabildiği yerlerde daha sağlıklı yetişir. Parlak ve koyu renkli yaprakları tüylüdür. Uzamış meşe yaprağına benzeyen yapraklar, kenarları derin dişli ve sapsızdır. Mine çiçeğinin tamamına yakın kısmı tüylüdür. Yapraklarındaki loblar farklılık gösterebilir.
Mine çiçeği olgunlaştığı zaman, tek tohumlu ve sert meyveler üretir. Ayrıca yeniden döktüğü tohumlarından çoğalır. Ortasında bulunan beyaz ve siyah kısmı, gözü andırmaktadır. Çiçekleri değişik renklerde aşamalardan geçer. Alacalı renkleri baskındır; eflatun, beyaz, kırmızı, leylak rengi ve maviye uzanan tonlarda olabilir. Çiçekleri yaz mevsiminde açan mine çiçeğinin, en tepesinde sık gruplar halinde gelişmektedir. Çiçekleri başak şeklindedir. Mine çiçeğinin şifalı olduğu bilinmektedir.
Eğer yaşadığınız yerde güneşten bol yararlanabilecek bir konum varsa; bahçenizde, balkonunuzda, pencere kenarlarınızda mine çiçeğini yetiştirebilirsiniz. Evinizin en çok güneş alan yerine çiçeğinizi yerleştiriniz. Bakımı kolaydır. Bu yüzden de yetiştirilmek üzere en çok tercih edilen çiçeklerden biridir.
Mine, hızlı büyüyen genel anlamda uyumlu bir bitkidir, diyebiliriz.
Mine çiçeği sıcak iklimleri sevdiği gibi soğuğa da dayanıklıdır. Türüne göre sevdiği sıcaklık koşulları değişse de genel olarak 20 derecede daha sağlıklı yetişirler. Mine çiçeği saksıda bulunuyorsa, özellikle kış günlerinde daha sıcak ortamlara alınmalıdır. Aslında, mine çiçeği don olaylarının yaşanmadığı her koşulda yeşil kalabilmektedir. Güneş ışığına ihtiyaç duyan çiçek, rüzgârdan da olumlu etkilenmektedir. Uzun sürelerce gölgede kalan mine çiçeğinin yapraklarında küflenme olması kaçınılmazdır. Soğuk iklime sahip bir yerde yaşıyorsanız, mine çiçeğiniz mevsimlik olarak açacaktır.
Mine çiçeğinin önemli özelliklerinden biri de su ihtiyacının çok yoğun olmamasıdır. Olgunluğa ulaşmış bir mine bitkisi, yaz sıcaklarında hafta 4 kez ufak miktarlarda sulansa, yeterlidir. Bitki tam olarak gelişene kadar bu miktarda sulanması iyidir. Uzun süre susuz kalan mine çiçeğinin, hemen solmayacağını, dayanabileceğini söylersek yanlış olmaz. Hayatını susuz da sürdürebilecek olan mine çiçeği, fazla sulandığında ise köklerinde çürüme olabilmektedir. Bu sebeple fazla suya maruz kalmamalıdır. En ideali mine çiçeğini, toprağı tamamen kurudukça sulamaktır. Sulamanın miktarı ise; toprağı hafif nemli olacak seviyede ayarlanmalıdır. Eğer çiçeği yetiştirdiğiniz iklimde rüzgâr yoğunluğu yoksa sulamayı sabah saatlerinde yapmalısınız.
Mine çiçeği genelde toprak konusunda da uyumludur. Suyu kaliteli emen, ph seviyesi 5 veya 5,7 arası değişen (bir miktar asidik) toprak idealdir. Hazır poşet topraklar yerine kendi hazırladığınız doğal topraklar daha faydalıdır. Örneğin killi, organik katkılı ve humuslu toprak karışımlarını tercih ederseniz çiçeğiniz daha sağlıklı büyüyecektir. Mine bitkisinin tuzdan olumsuz etkilenmesi gibi bir durum olmadığı için deniz kenarlarına da uyumludur.
Bir çiçeğin beslenmesinde toprak kalitesi öncelikli konulardan biridir. Mine çiçeği de her çiçekte olduğu gibi bazı dönemlerde ek besine ihtiyaç duymaktadır. Çiçeğinize iki haftada bir vereceğiniz besin, yeterli olacaktır.
Diğer Özellikler | |
---|---|
Stok Kodu | 185 |
Marka | lalaahmetbotanik |
Stok Durumu | Bu ürün geçici olarak temin edilememektedir. |
PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.