10 Adet Ligüstrüm, 1 m. Boyunda Japon Kurtbağrı (Ligustrum japonicum)

Görsel 1
Görsel 2
Görsel 3
Görsel 4
Görsel 5
Görsel 6
Görsel 7
Görsel 8
PlatinPuan : 1.140.000
Fiyat:
1.400,00 TL
İndirimli Fiyat (%14,3) :
1.200,00 TL
Kazancınız 200,00 TL
207,80 TL'den başlayan taksit seçenekleri için tıklayın.
1.  RESİMLERİN İLK 2 Sİ GÖRSEL AMAÇLI UYGULAMALARDA  NASIL KULLANILACAĞINI GÖRMENİZ İÇİNDİR. SİZE GÖNDERİLECEK ÜRÜNLERE ÖRNEK DİĞER RESİMLERDEDİR. RESİMLER SÜRGÜN DÖNEMİNDE ÇEKİLMİŞTİR. FARKLI DÖNEMLERDE ALDIĞINIZDADA GÖRÜNÜŞLERİNDE FARKLILIKLAR OLACAKTIR.

2. ÜRÜNLER ASGARİ 2 YAŞINDA 11x22  CM. SİYAH TORBA İÇİNDEDİR, BOYLARI ORTALAMA 100 CM. CİVARINDADIR. 

3. HER DÖNEMDE DİKİME UYGUN ŞEKİLDE BUDANARAK GÖNDERİLİR,

4. ÜRÜNLER KENDİ ÜRETİMİMİZDİR. İZMİR ÖDEMİŞTE BULUNAN ÜRETİM SAHAMIZDA ÜRETİLMEKTEDİR, LEYLANDİNİN HEMEN HEMEN HER BOYU VE 200 ÇEŞİT DIŞ MEKAN BİTKİSİ BULUNUR.

lalaahmetbotanik tescilli markadır, 3. Şahısların markamızı, resim ve bilgilerimizi izinsiz kullanımları yasal sorumluluk doğurur.

 

Kurtbağrı ağacı, park ve bahçelerde çit bitkisi olarak kullanıldığı gibi yol kenarlarında da görebileceğiniz bir türdür. Salonlarda dekoratif bir bitki olarak kullanılan kurtbağrı, bonsai yapmaya da son derece elverişli bir bitkidir.

Kurtbağrı bitkisi  (Zeytingiller) familyasının Ligustrum cinsine bağlı olan Ligustrum lucidum türüdür. Ağaç ve çalı şeklinde gelişir. Kurtbağrı bitkisi, kurtbağrı çalısı, kurtbağrı ağacı, ligustrum ağacı ve lükstrüm gibi isimlerle bilinir. Bu tür dünyada en yaygın kurtbağrıdır. Ana vatanı Çin'in güneyidir. Adi kurtbağrı ağacı ise Türkiye'de doğal olarak yetişen bu cinsin tek türüdür.

Kurtbağrı Ağacı Özellikleri

  • Kurtbağrı yaklaşık olarak 10 metreye kadar büyüyebilir.
  • Parlak yapraklı kurtbağrı gibi isimlerle anılsa da yaprakları aslında hafif derecede parlaktır. Kış aylarında yapraklarını dökmezler. Havalar çok soğuk değilse kışın dahi gelişebilirler.
  • İlkbahar mevsiminde yukarıya doğru salkım halde çiçekler açarlar. Son derece güzel görünseler de sabahları pek hoş kokmazlar.
  • Ligustrum kurtbağrı ağacı yetiştiği yerin çevresine tohumlarını döker. Bu tohumlar çok kolay ve hızlı biçimde gelişir.
  • Kış aylarında eksi 12 dereceye kadar olan soğuklara dayanıklıdır.
  • Çok hızlı geliştiği için her yıl budanması gerekir. Hele ki özel bir şekil vermek istiyorsanız birkaç ayda bir kez budama yapmalısınız.
  • Çit bitkisi olarak çok yaygın olarak kullanılan kurtbağrı ağacının fidanları dipten budandığı takdirde çok dallı olacaktır. Bu budama sayesinde çit formu alır ve yaprakları çok fazla büyümez.
  • Oldukça uyumlu bir ağaçtır. Kimi zaman Benjamin gibi yetiştirildiğini görebilirsiniz. İç mekânlarda saksılarda yetiştirildiği zaman yaprakları küçük olacaktır.
  • Bonsai meraklıları için de uygun türlerden biridir. Her türlü budamayı rahatlıkla kaldırabilir.
  • Kurtbağrı fidanı, fidanlıklarda kolayca bulunabilecek türlerden biridir.
 

Kurtbağrı Ağacı Bakımı

Kurtbağrı ağacı bakımı oldukça kolaydır. Hatta bu rehberde bakımına dair çok derinlemesine bir bilgi aktarmayacağız çünkü hiç gerek yok. Kurtbağrı ağacı uzun süreler boyunca doğrudan güneşi ve şiddetli sıcağı sever. Bunun yanı sıra serin ve tam gölge alanlara da rahatlıkla adapte olurlar.

Kurtbağrı bitkisi toprak seçmeyen türlerden biridir. Bitki bakımına yeni başlayan için oldukça ideal bir türdür. Dikkat etmeniz gereken tek konu ise sulamadır. Saksıda yetiştirdiğiniz kurtbağrı ağacının uzun süreler boyunca susuz kalmaması gerekir. Böylesi durumlarda pörsüyecek ve yaprakları zarar görecektir.

Bahçenize çit bitkisi olarak ya da ağaç görünümü için diktiğiniz kurtbağrı fidanı, iki yılın ardından susuzluğa dayanıklı hale gelir. Öyle ki yaz aylarında dahi susuz kalsa, sorun olmayacaktır. Bu açıdan tek şart, toprağının derin olmasıdır.

 

Budama

Kurtbağrı ağacı her türlü budamayı rahatlıkla kaldıran bitkilerden biridir. Budama konusunda dikkat etmeniz gereken önemli iki konu vardır. Bunlardan biri aşırı budama diğeri ise zamanlamadır. Bu iki faktöre dikkat ettiğiniz sürece keyfinizce budama yapabilirsiniz.

Budama konusunda önemli konulardan biri zamandır. Eylül ayından nisan ayına kadar budama yapmamanız gerekir. Bunun dışındaki herhangi bir zamanda budama yapmanızda hiçbir sakınca yoktur.

Kurtbağrı ağacını bahçeye diktikten sonra tek gövdeli bir ağaç olmasını ya da çit bitkisi olmasını istiyorsanız buna göre budamalısınız. Dikkat etmeniz gereken konu ise budama sırasında bitkinin güçten düşmemesidir. Bahçedeki yerinde 4 yılını tamamlamamış olan bir kurtbağrı bitkisini aşırı derecede budarsanız, güçten düşecektir. Eğer ağaç olarak yetiştirmek istiyorsanız, boya vermesini sağlayacak şekilde budama yapmalısınız. Bu budama da üst kısımda en az tane yan dal bırakarak, en alt dalları budamalısınız.

Eğer kurtbağrı fidanlarının çit bitkisi olmasını istiyorsanız, tıpkı ağaç formunu elde etmekte olduğu gibi dört yıldan önce çok fazla budama yapmamalısınız. Genç kurtbağrı fidanlarının yalnızca tepe uçlarını budayabilir, yan dallar vermesini ve bolca yaprak geliştirmesini sağlayabilirsiniz. Bu bitki ne kadar çok yapraklanırsa kökleri de o kadar çok güçlenecektir. Dört yılı geçtikten sonra en ağır budamaları yapsanız da herhangi bir sorun yaşamayacak ve hemen yeni dallar uzatacaktır. Bu dönemden sonra her türlü budamayı yapabilir ve istediğiniz gibi bir şekil verebilirsiniz.


Diğer Özellikler
Stok Kodu071219730013
Markalalaahmetbotanik
Stok DurumuVar
071219730013

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.